Lichtjes & hout

Een bijzonder sfeerlampje

Lichtsensor
Daytonight lichtjes hebben een geconcentreerde lichtbron van enkele watts en worden gevoed door een long-life batterij. Deze batterij wordt opgeladen door zon- en daglicht. Afhankelijk van de lichtintensiteit wordt de batterij in 3 tot 6 uur opgeladen. Afhankelijk van de lading van de batterij brandt het lichtje tussen de 4 en 13 uur. De lichtsensor schakelt afhankelijk van de lichtintensiteit het lichtje aan of uit. 

Levensduur
De zachtgele Daytonight lichtjes hebben een levensduur van circa 5.000 uur, ofwel ruim 8 jaar. Daytonight lichtjes zijn er in diverse uitvoeringen met 1 of 4 lichtpuntjes. Het lichtje is volledig waterdicht en bestand tegen temperaturen van -20 °C tot 60 °C. De lichtjes zijn zeer solide en goed belastbaar. 

Free energy
Aangezien Daytonight producten worden gevoed door zon- en daglicht (free energy) bespaart u op uw elektriciteitsrekening. Boven- of ondergrondse bekabeling is niet nodig. Hierdoor zijn Daytonight producten gemakkelijk plaatsbaar en vérplaatsbaar.

 

Nederlands hout krijgt een nieuwe bestemming

Hergebruik
Daytonight producten worden uitsluitend vervaardigd van Nederlands hout. De belangrijkste leverancier van het hout is Bomencentrum Nederland, een producent van straat- en laanbomen. Op de kwekerijen van Bomencentrum Nederland in Baarn voldoen een aantal bomen niet aan de gestelde kwaliteitseisen voor levering aan de eindgebruiker. Deze bomen werden voorheen versnipperd, maar nu vinden zij een prachtige herbestemming als drager van Daytonight lichtjes.

Ambachtelijk
Het Nederlandse hout wordt zorgvuldig geselecteerd, gezaagd en natuurlijk gedroogd. Na de droging worden de lichtjes geplaatst en wordt het hout voorzien van een natuurlijke waxcoating. Al met al een ambachtelijk stukje werk.